arame salade

 

arame, tofu, hennep zaadjes, mais, bosui, rode paprika, chili, geroosterde sesamolie, mirin, shoyu

- arame koken 30minuten in ruime hoeveelheid water, afgieten en even inkoken met shoyu

- tofu raspen en inkoken met geroosterde sesamolie, mirin, shoyu en chili, op laatst hennep zaadjes erin mengen

- paprika en bosui snijden en mais uit laten lekken

- alles samen mengen

 

 

hiziki met lotus

 

hiziki, shoyu, tahin, bosui, lotus, citroen(sap), mirin, zeezout

- hiziki 1 uur koken met net genoeg water, overtollige water uitkoken, laatste 5 minuten met shoyu inkoken (als je de hiziki 30min inweekt is de kooktijd 45min.)

- lotus en wortel in plakjes snijden en inkoken met zeezout en citroensap

dressing: tahin en bosui samen mengen, roeren door de hiziki en groenten

 

 

nori tempura

 

nori, bloem, zeezout, zwarte sesamzaadjes, frituurolie, shoyu voor dipsaus

- nori vouwen door de helft half dopen in tempura beslag en even frituren

- voor dipsaus shoyu met thee of heet water verdunnen

 

 

wakame en komkommer salade

 

wakame, komkommer, rijstazijn, mirin, zeezout, geroosterde sesamzaad

- instant. wakame 10min. inweken, komkommer snijden in plakjes, mengen met zeezout, mirin en rijstazijn, wakame toevoegen, garneren met geroosterde sesamzaad




 


Zeegroenten

/album/zeegroenten/a31-jpg/
/album/zeegroenten/a1601559-419117764887455-1759219041-n-jpg/

—————