arame salade
arame, tofu, hennep zaadjes, mais, bosui, rode paprika, chili, geroosterde sesamolie, mirin, shoyu
- arame koken 30minuten in ruime hoeveelheid water, afgieten en even inkoken met shoyu
- tofu raspen en inkoken met geroosterde sesamolie, mirin, shoyu en chili, op laatst hennep zaadjes erin mengen
- paprika en bosui snijden en mais uit laten lekken
- alles samen mengen
hiziki met lotus
hiziki, shoyu, tahin, bosui, lotus, citroen(sap), mirin, zeezout
- hiziki 1 uur koken met net genoeg water, overtollige water uitkoken, laatste 5 minuten met shoyu inkoken (als je de hiziki 30min inweekt is de kooktijd 45min.)
- lotus en wortel in plakjes snijden en inkoken met zeezout en citroensap
dressing: tahin en bosui samen mengen, roeren door de hiziki en groenten
nori tempura
nori, bloem, zeezout, zwarte sesamzaadjes, frituurolie, shoyu voor dipsaus
- nori vouwen door de helft half dopen in tempura beslag en even frituren
- voor dipsaus shoyu met thee of heet water verdunnen
wakame en komkommer salade
wakame, komkommer, rijstazijn, mirin, zeezout, geroosterde sesamzaad
- instant. wakame 10min. inweken, komkommer snijden in plakjes, mengen met zeezout, mirin en rijstazijn, wakame toevoegen, garneren met geroosterde sesamzaad