wortel, appel, zuurkool
1:1:1
- appel en wortel raspen, alle ingrediënten samen mengen
boerenkool en tofu dressing
boerenkool, tofu, umepasta, tahin, chilipoeder, geroosterde nori
-boerenkool 4 min. blancheren
-tofu ook even blancheren, op smaak brengen met tahin, umepasta, chilipoeder en nori, mengen met boerenkool
geblancheerde broccoli met dressing
broccoli, witte amandel pasta, gember pickles
-broccoli 3min blancheren, serveren met dressing van witte amandel pasta, water en fijngesneden gember pickles
tempura
wortel, ui, lotus, bloem, zeezout; dipsaus: shoyu, gember, thee
-beslag van bloem en water met klein snufje zeezout, belangrijk: niet te lang roeren, groenten in beslag dopen en frituren
- dip van shoyu, gembersap en thee, bouillon of heet water
geperste koolrabi, rettich en radijsjes
koolrabi, radijsjes, rettich, umesu, mirin
– koolrabi en rettich in lucifers en radijsjes in dunne plakjes snijden
– in een kom groenten goed mengen met umesu, mirin toevoegen, onder druk zetten (met bord erop en gewicht)
– salade is na ong. 40min. klaar
geperste salade van chinese kool, radijsjes, komkommer (en eventueel wakame)
radijsjes, komkommer, chinese kool, appelazijn, mirin, zeezout, instant. wakame
- eventueel wakame 15min inweken
- chinese kool, radijsjes en komkommer in dunne plakjes snijden
- in een kom groenten goed mengen met zeezout, appelazijn en mirin toevoegen, onder druk zetten (met bord erop en gewicht)
- salade is na minimaal 20min. klaar, voor serveren eventueel mengen met uitgelekte wakame
geperste salade van paksoy, daikon, wortel, komkommer en wakame
instant. wakame, wortel, daikon, komkommer, paksoy, appelazijn, mirin, zeezout, zwarte sesamzaadjes geroosterd
-wakame 10min inweken
-paksoy en komkommer in dunne plakjes snijden, wortel en daikon in lucifers snijden of raspen
-in een kom groenten goed mengen met zeezout, appelazijn en mirin, onder druk zetten (met bord erop en gewicht)
-salade is na minimaal 15min. klaar, voor serveren mengen met uitgelekte wakame en geroosterde zwarte sesamzaadjes
raapstelen met avocado en tofu dressing
raapstelen, tofu, umepasta, tahin, chilipoeder, mosterd, bosui
-raapstelen heel even blancheren, het is een kwestie ze in de kokend water doen en meteen eruit halen
-tofu 2 minuten blancheren, met staafmixer fijnmalen, op smaak brengen met tahin, umepasta, chilipoeder en mosterd mengen met raapstelen, rauwe bosui en avocado