macaroni salade met kikkererwten
gebakken paprika rood en geel, artisjokharten, zwarte olijven, potje kikkererwten, geblancheerd broccoli, balsamico azijn, olijfolie, zeezout, peper
- macaroni koken in ruime pan met water en wat zeezout, paprika in grote stukken ong.5 minuten bakken in olijfolie in wok of koekenpan, op smaak brengen met zeezout en peper, kikkererwten laten uitlekken, broccoli snijden en blancheren 3 min in kokend water met snufje zeezout
dressing: olijfolie met balsamicoazijn 3:1, zeezout, peper en geperste knoflook
gebakken penne met tempeh (zoetzuur)
penne, knoflook, courgette, kerstomaten, rucola, tempeh, citroensap, rijststroop, shoyu, zeezout, olijfolie, peper, pijnboompitjes
- penne koken in ruime pan met water en zeezout,
tempeh in driehoeken snijden en frituren, laten uitlekken en inkoken met citroensap, rijststroop, shoyu en een paar plakjes gember (kan ook dagen van te voren en in koelkast bewaren)
courgette in plakjes snijden, kerstomaatjes door midden snijden
in een wok olijfolie opwarmen, knoflook en andere groenten en tegelijk pijnboompitjes toevoegen en even roerbakken, op smaak brengen met zeezout en peper
penne en tempeh toevoegen en alles mengen, op laatst rucola er doorheen mengen
panzanella (brood salade)
sla, rode ui, radijsjes, komkommer, avocado, kappertjes, brood, tahin, citroen, zeezout, witte peper
- dressing maken van tahin, citroensap, water, zeezout en witte peper (en eventueel knoflook of mosterd)
quinoa spelt seitan burgers
een kom gekookte quinoa, een pot spelt seitan, ½ kopje bloem, 1 ui, 1/6 kleine knolselderij, 1 klein wortel, gemberpoeder en chilipoeder, shoyu, frituurolie
-ui fijn snijden, wortel en knolselderij raspen, seitan fijn haken in keuken machine, bloem, quinoa, shoyu en gemberpoeder chilipoeder toevoegen, goed mengen, balletjes vormen en frituren ong. 3 minuten per kant, laten uitlekken op keukenpapier
gebakken penne met paprika, courgette, rode ui
penne, knoflook, gember, courgette, paprika, rode ui, zeezout, olijfolie
-
penne koken in ruime pan met water en zeezout,
-
knoflook, gember, courgette, paprika en rode ui in plakjes snijden,
-
in een wok olijfolie opwarmen, knoflook en andere groenten toevoegen en roerbakken totdat ze gaar zijn, op smaak brengen met zeezout en peper
-
penne toevoegen en alles mengen
-
op laatst tofu met hennep zaadjes doorheen mengen (niet meer koken)
tofu met hennep zaadjes
tofu, hennep zaadjes, chilipoeder, geroosterde sesamolie, mirin, shoyu
- tofu raspen en inkoken met geroosterde sesamolie, mirin, shoyu en chilipoeder, op laatst hennep zaadjes erin mengen (niet meer koken)
courgette en wortel spaghetti
knoflook, gember, courgette, wortel, gedroogde tomaten met pijnboompitjes in olijfolie, zeezout, olijfolie, peper, eventueel edelgist
-
courgette en wortel snijden met spiralizer, gedroogde tomaten in stukjes snijden
-
in een wok olijfolie opwarmen, knoflook en gember heel even roerbakken, courgette en wortel slierten toevoegen en roerbakken
-
op smaak brengen met zeezout en peper, tegelijk pijnboompitjes en gedroogde tomaat erdoorheen roeren
-
eventueel een klein hoeveelheid edelgist toevoegen voor “kaassmaak” zonder zuivel
quinoa salade
Quinoa, zeezout, water, augurken, komkommer, kerstomaatjes, zwarte olijven, avocado, eventueel rode ui
-1 kopje quinoa, 2 kopjes water, zeezout, 20min. zacht koken,
- laten afkoelen en de rest van de ingrediënten gesneden er door heen mengen
Tahin dressing
- tahin, citroensap, zeezout, witte peper en water