Linzer koekjes

300 gr. speltbloem
100 gr. kokos olie
70 gr.ahornsiroop
1/4tlp. bakpoeder
bosvruchten of aardbeien jam
een klein snufje zeezout

Speltbloem mengen met bakpoeder en zeezout
Kokosolie laten smelten en mengen met ahornsiroop
Deg uitrollen onder folie
Vormpjes uitsnijden
Op 175 graden bakken
Aan elkaar plaken met jam
KLAAR!

 

Omgedraaide rode bessen taart

 

voor een ronde taart, doorsnede 23cm

 

100gr polenta

150gr speltbloem

10gr bakpoeder

een klein snufje zeezout

een beetje vanille

rasp van ½ citroen

-alle droge ingrediënten samen mengen

 

75ml zonnebloemolie (frituurolie)

250gr amasake

- alle vloeibare ingrediënten samen mengen en aanvullen met water tot 400ml

 

 

apart:

300gr rode bessen

 

Droge en vloeibare ingrediënten eerst apart mengen en daarna door elkaar. De ronde taartvorm invetten met olie, een beetje polenta op de bodem strooien, rode bessen erop leggen en daarop het beslag erover gieten. Bakken: ong. 30 minuten op 165gr. Laten afkoelen voor het omdraaien en snijden.

 

 

Brownies

 

500gr speltbloem

16gr bakpoeder

zeezout

vanille

60gr cacao

180gr walnoten

250ml ahornsiroop

740gr amasake

150ml zonnebloemolie (frituurolie)

 

Droge en vloeibare ingredienten eerst apart mengen en daarna door elkaar. Kleine muffin vormpjes vullen met beslag of in de bakvorm gieten, bakken ong. 15-25 minuten op 165gr.

Eventueel versieren met gesmolten chocolade en kokosnoot rasp.

 

 

Walnoten en amandel koekjes

 

1½ kopje gemalen amandelen en noten

1½ kopje speltbloem

½ theelepel bakpoeder

½ theelepel kaneel of vanille

¼ theelepel zeezout

½ kopje zonnebloem frituurolie of kokosolie

½ kopje ahoornsiroop

¼ kopje rijststroop

1 theelepel sinaasappelschil rasp of citroenschil rasp

¼ kopje jam

 

Droge en vloeibare ingredienten (behalve jam) eerst apart mengen en daarna door elkaar. Kleine balletjes vormen en op de bakplaat met vork platdrukken, in het midden met theelepel klein holletjes maken en vullen met jam, bakken ong. 15 minuten op 165gr.

 

 

Aardbeientaart/ kanten

 

400gr speltbloem/ 1/4 theelepel zeezout

70ml ahornsiroop/ 70ml rijststroop/ 140ml zonnebloemolie (frituurolie)

amasake/ aardbeien (en eventueel blauwe bessen of andere bessen naar keuze)

 

Droge en vloeibare ingredienten (behalve amasake en aardbeien) eerst apart mengen en daarna door elkaar. Het deeg in de bakplaat duwen en vlak maken, bakken ong.20 tot 25 min. op 165gr. Gebakken bodem even laten afkoelen, een laag amasake aanbrengen en bedekken met aardbeien, daarna iets afgekoelde sinaasappel kanten eroverheen gieten en stijf laten worden.

Kanten (van 0,5l sap ~ 4 toetjes)

aardbeien, sinaasappel sap, agar-agar, vanille, zeezout

0,5l sinaasappel sap, snufje zeezout en 3gr. agar-agar zacht koken totdat agar-agar opgelost is, vanille eraan toevoegen. Aardbeien snijden, in kommetjes verdelen en het sap eroverheen gieten, laten afkoelen.



Raw chocolade taart

Bodem:
1 kom grote zachte dadels zonder pit
1 kom gemalen noten,
1 kopje rozijnen  
vulling van 1/2 vanillestokje
dit alles in de keukenmachien laten draaien tot je een grote deegbol hebt.

Vulling:
2 bananen
1 avocado
1/2 vulling van vanillestokje
1/2 kopje rauwe cacao
1/2 kopje ahoornsiroop
dit alles ook in de keukenmachine tot er een gladde mousse is ontstaan.

Dat in de bodem doen en even in de vriezer zetten.
Eventueel versieren met frambozen.

 


Gebak

/album/gebak/foto-4-jpg/
/album/gebak/foto5-jpg/
/album/gebak/a12-jpg/
/album/gebak/a18-jpg/
/album/gebak/a82-jpg1/
/album/gebak/a88-jpg/

—————