guacamole met tortilla chips

 

avocado, limoen (of citroen), knoflook, tomaat, zwarte peper, eventueel zeezout, tortillachips

 

 

 

hummus

 

kikkererwten, kombu, knoflook, umepasta, zeezout, citroensap, peper, tahin, olijfolie, bladpeterselie

gedroogde kikkererwten nacht inweken en koken met klein stukje kombu zonder zout 75min in de snelkookpan, laat de druk omlaag komen en kook nog even met een theelepel zeezout, daarna uitlekken, een beetje van het kookvocht bewaren voor in de hummus

voor smaak:

2 teentjes knoflook uitgeperst of geraspt, 2eetlepels tahin, 3 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels umepasta, peper, 3 eetlepels versgeperste citroensap en peper

alles bij elkaar doen en met een staafmixer tot gladde consistentie brengen, proeven en eventueel nog wat peper, zeezout, knoflook of citroensap toevoegen naar smaak

- garneren met fijngehakte bladpeterselie

 

 

 

avocado dressing

 

avocado, witte amandel pasta, citroensap, zeezout, witte peper en eventueel wat water

 

 

 


Dips en dressings

/album/dips-en-dressings/a1380506-369014756564423-2092995952-n-jpg/

—————