guacamole met tortilla chips
avocado, limoen (of citroen), knoflook, tomaat, zwarte peper, eventueel zeezout, tortillachips
hummus
kikkererwten, kombu, knoflook, umepasta, zeezout, citroensap, peper, tahin, olijfolie, bladpeterselie
– gedroogde kikkererwten nacht inweken en koken met klein stukje kombu zonder zout 75min in de snelkookpan, laat de druk omlaag komen en kook nog even met een theelepel zeezout, daarna uitlekken, een beetje van het kookvocht bewaren voor in de hummus
– voor smaak:
2 teentjes knoflook uitgeperst of geraspt, 2eetlepels tahin, 3 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels umepasta, peper, 3 eetlepels versgeperste citroensap en peper
– alles bij elkaar doen en met een staafmixer tot gladde consistentie brengen, proeven en eventueel nog wat peper, zeezout, knoflook of citroensap toevoegen naar smaak
- garneren met fijngehakte bladpeterselie
avocado dressing
avocado, witte amandel pasta, citroensap, zeezout, witte peper en eventueel wat water